Fontos, hogy egy nő ápolt legyen: a szép haj, smink és az ízléses stílus mellett a kéz és a körmök ápoltsága is elengedhetetlen, főleg a téli időszakban kimondottan nagy figyelmet kell szentelni ennek.

Íme pár tipp, hogy téli manikűröddel is kitűnhess a hétköznapi szürkeségből!

Egy kis csillogás!

Ezt az ezüstös végű lakkozást egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Egy-egy pötty a körmök végére a kedvenc díszítőlakkodból (jelen esetben ez ezüst, hiszen így télies), majd miután az üveg száján lehúztad az ecsetről a felesleget, kezdd a körömágy felé irányuló mozdulatokkal, kis ívben eldolgozni a csillámot.

Ha már ezüst, akkor króm! Ez a köröm egyáltalán nem visszafogott, szinte kiegészítőként funkcionál, épp ezért pár hozzáillő gyűrűvel és ruhatárad alapdarabjaival pont kiegészítik majd egymást. A festéssel sem kell bajlódnunk, a drogériákban könnyen hozzájuthatunk a különféle matricákhoz.

Arany és (igen!) ezüst, mindez ombré?! Miért ne? Megállja a helyét bármilyen szilveszteri buliban, és garantáltan figyelemfelkeltő ez az alkalmi “viselet”. A képen látható csoda Bel Fountain-Townsend, ötletesen ‘Glitter Bombre’ névre keresztelt alkotása. Az ombré technika körömfestésnél egyszerű és mutatós, hát még ezekkel a színekkel! A kép alatti videó segítség azok számára, akik még csak most ismerkednek a témával. Érdemes böngészni a Nail Career Education csatornát a jobbnál jobb ötletekért.

 

Személyes kedvenc, bár úgy gondolom ezt nehéz kivitelezni, az alapanyag beszerzése miatt is, de csak ámulok és bámulok:

 

Egy szépen elkészített baby boomer (és itt most nem a generációra gondolok) kis glitteres lakkal is képes télies hatást kelteni, nem beszélve arról, hogy kifinomult és elegáns is egyben. A technika lényege, hogy a fehér szabadszélt összemossák a körömágy színével, így természetesebb összképet kapunk, nem úgy, mint a klasszikus francia esetében.

Télen se féljünk a színektől!

Ne csak fehéren vagy szürkén lássuk a világot ebben a hideg évszakban, a burgundi és a királykék kombinációja ahányszor csak ránézel, megmelengeti majd egy kicsit a szívedet, de külön-külön is megállják a helyüket. Plusz, a matt hatású körmök is szuperül mutatnak!

Klasszikus téli kombináció a Tiffany kék és az arany, de ezüsttel párosítva sem csalódunk majd a végeredményben.

Ünnepi minták nélkül nem telhet el ez az időszak!

Biztosan mindenki gyanítja, hogy mirő van szó. Úgy, ahogyan a karácsony sem telhet el csúnya pulcsik nélkül, a téli körmökről sem hiányozhatnak az apró hópelyhek, cukorkák, ajándékok, festett égősorok és még sorolhatnám… Az alábbi alkotások között vannak egyszerűbbek és nehezek is, ezért ha magadnak csinálod, ne feledd, nem baj, ha elsőre nem sikerül, az alkotás öröme a lényeg (és miközben csinálod, folyamatosan fejeszted magad)! Ha pedig kedvenc körmösödet választod, menj biztosra és időben foglalj nála helyet. Kellemes készülődést mindenkinek!

Forrás