A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Blog / 5 féle üzenettípus, amit soha ne küldj el a párodnak!

5 féle üzenettípus, amit soha ne küldj el a párodnak!

A szöveges üzenetváltás napjaink egyik legközkedveltebb kommunikálási formája. Olyan kommunikációs lehetőségeket taszított le a trónról, mint a telefonálás, hangposta, vagy akár az egyszerű személyes társalgás.

5 féle üzenettípus, amit soha ne küldj el a párodnak!

Gyorsan megy, egyszerű és szinte bárhol küldhetsz egy gyors szöveges üzenetet. Ezért is választja a fiatalság apraja-nagyja ezt a kommunikációs közeget. Ráadásul a messzebb élő barátainkkal is szinte napi szinten tudjuk tartani ezáltal a kapcsolatot.

Sok párkapcsolat szerves részét képezi a szöveges üzenetváltás, legyen az chat, sms. Ám ez olykor egész komoly bonyodalmakat képes okozni, hiszen számtalanszor történhet a két fél között félreértés a leírt szöveggel kapcsolatban.

A párok közt történő üzenetküldésnek is megvannak a maga íratlan szabályai, amiket a kapcsolat érdekében nem árt betartani:

1. Érzelmekkel túlfűtött üzenetek

Képtelenség az érzelmeket üzeneteken keresztül átadni. Bármennyire is próbáljuk úgy megkomponálni azt a pár sort, hiába, a párunk úgysem fogja azt a jelentést megérteni, mint amit szeretnénk. Ebből kifolyólag sokszor neheztelés és frusztráció lehet a vége. Mielőtt nekifognál nagy hévvel bepötyögni a mondanivalódat, tedd fel a kérdést: valóban szükséges most gyorsan elküldeni, vagy ráér később személyesen is.

2. Kell tudni olvasni a sorok közt

Sokszor, ha kapunk egy pár soros, komolyabb hangvételű üzenetet a párunktól elkezdődik a találgatás, hogy „azt miért írta úgy, és miért nem így”, vagy „ez elég kétértelműen hangzik, vajon mire céloz?”. Ha beszélgetve kommunikálsz a másikkal, akkor hallod az intonációjából, hogy mit akar nyomatékosítani, az üzenet esetében marad a találgatás.

3. Üzenetben veszekedni

Főleg akkor esik az üzenetes veszekedésre a választásunk, ha a másikat legszívesebben látni sem akarjuk, de azért egy s mást odadörgölnénk az orra alá. Ez csak még jobban tönkreteszi a helyzetet, arról nem is beszélve, hogy gyerekes is. Nem az üzenetváltás az a közeg, ahol szócsatázni érdemes, oldjátok meg a problémátokat szemtől-szembe, mint a felnőttek.

4. Szakítani üzenetben

Az egyik legelfogadhatatlanabb kapcsolat lezárási forma. Egyszerűen kegyetlen valakinek pár sorban közölni azt, hogy az, ami köztetek volt, vége. Ha úgy érzed, nem működik tovább a dolog, még egy annyival tiszteld meg a párod, hogy a szemébe mondod. Ezzel neked is könnyebb lesz, és neki is.

5. Huncut üzenetek

Na jó, valljuk be mindenkinek jól esik néha egy-egy arcpirító sor a kedvesétől. Fel is dobja a kapcsolatot egy-egy ilyen üzenet, és ez rendben is van. De az már nincs, ha kompromittáló fotókat küldözgetünk egymásnak. Akármennyire is megbízunk a párunkban, egy meztelen fotóval a tulajdonában bármikor hatalma lehet felettünk. Gondoljunk csak arra, hogy ha véletlenül vége lesz a kapcsolatnak, azok a képe attól még a birtokában maradnak.

Az üzenetküldés hasznos, viszont vannak olyan helyzetek, vagy témák, amikor nem lehet alkalmazni, ezekre figyeljünk oda.

forras

Ezt olvastad?

A furcsa “kétarcú” cica felnőtt lett: most így néz ki

Soha nem tudjuk, hogyan néz majd ki a kisbabánk és ez igaz az állatok utódai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.