A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Blog / Eddig kell még kibírni: jön a tavasz! Mutatjuk mikor ér ide!

Eddig kell még kibírni: jön a tavasz! Mutatjuk mikor ér ide!

A hét közepéig továbbra is mínuszokkal kell majd megküzdenünk, ám a fokozatos felmelegedésnek köszönhetően jövő hétvégén akár 20 fokkal is melegebb lehet. További jó hír, hogy már sehol sincs érvényben riasztás vagy figyelmeztetés.

Vasárnap egyre nagyobb területen kisüt a nap, de a Nyugat-Dunántúlon és a déli megyékben estig sok marad a felhő. Hószállingózással délen, elvétve számolhatunk. Élénk szél a Kisalföldön várható. Napközben -3 és +3 fok várható, ami késő estére -2 és -8 fok közé hűl. Keleten és északkeleten viszont akár -10 foknál is hidegebb lehet.

Hétfőn napsütéssel inkább csak a reggeli órákban és csak keleten számolhatunk. Később nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet. Csapadék csak az esti óráktól valószínű. Nyugaton akár hó, néhol ónos eső is lehet. Hajnalban –4 és -14 fok, nappali 0 és 6 fok várható.

kedd is borult éggel, továbbá csapadékkal indul. Hajnalban néhol ónos eső és fagyott eső is előfordulhat, északon és nyugaton havazhat. Napközben havas esőre, esőre egyaránt számítani kell, északon a magasabb részeken pedig akár havazhat is. A hajnal már enyhébbnek ígérkezik az előzőeknél, a hőmérséklet -3 és +2 fok várható. A nappali felmelegedés viszont hasonlóan alakul a hétfőihez, 1 és 6 fok valószínű.

Szerdán ugyancsak inkább szeles, felhős, és csapadékos, mint napos időre számíthatunk. A legtöbb helyen esni fog, így az egész ország területén esernyővel lesz érdemes útnak indulni. Hajnalban -1 és +3 fok, nappal 3 és 11 fok valószínű.

Csütörtök kezdetben erősen felhős vagy borult idő várható, majd a legtöbb helyen felszakadozik, csökken a felhőzet és néhány órára a nap is kisüt. Elszórtan fordulhat elő eső, zápor.
Az északnyugati, nyugati szelet több helyen erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű.

Péntek néhány órás napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet.Néhol kisebb eső, zápor előfordulhat.
A délnyugati, déli szelet több helyen erős, néhol viharos közeli lökések kísérhetik.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között valószínű.

Habár a jövő hétvége még messze van, ám a jelenlegi számítások szerint akkora a hőmérséklet 20 fok köré emelkedik. Lassacskán megérkezik a tavasz.

forras

Ezt olvastad?

A furcsa “kétarcú” cica felnőtt lett: most így néz ki

Soha nem tudjuk, hogyan néz majd ki a kisbabánk és ez igaz az állatok utódai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.