A huge collection of 3400+ free website templates JAR theme com WP themes and more at the biggest community-driven free web design site
Home / Blog / Ez a négy tipp Neked szól ha az éjszaka közepén felébredsz és nem tudsz elaludni

Ez a négy tipp Neked szól ha az éjszaka közepén felébredsz és nem tudsz elaludni

Mindannyiunkkal előfordul néha az, hogy felébredünk éjszaka és utána nem tudunk visszaaludni. A Wall Street Journal szerint ez az egyik leggyakrabban előforduló alvászavar. Ez még gyakrabban fordul elő, mint az esti lefekvés utáni közvetlen elalvási nehézség.

A szakemberek azt mondják, hogy az egyik legrosszabb dolog az, ha állandóan bámultjuk az órát éjszaka mikor nem tudunk elaludni. Ez csak fokozza a stresszt. Az sem segít, ha valaki korábban megy aludni vagy esetleg napközben rövidebb ideig szunyókál, írta a Perfect Guide. Ha megpróbálunk napközben aludni mert éjszaka nem aludtunk eleget, az egyáltalán nem fog segíteni, sőt, csak ront a helyzetünkön.

Akkor mit tegyünk, ha az éjszaka közepén felébredünk? Íme néhány tipp:

Shutterstock

1. Ne legyünk erős fénnyel megvilágított helységben
Az alvási ciklust szabályozó melatonin termeléséhez a szervezetnek nincs szüksége sok fényre. Akármennyire is unatkozol éjszaka, mikor nem tudsz aludni, ne kapcsold fel a lámpát és ne bámuld a telefonodat.

2. Feküdj nyugodtan 
Ha állandóan forgolódsz, nem fogsz tudni könnyebben elaludni. Válassz ki egy kényelmes pozíciót és maradj nyugodtan. Talán egy kis meditáció segít.

3. Ne egyél éjszaka
Sokan döntenek úgy, hogy bekapnak néhány falatot vagy esznek egy kis édességet éjszaka. A szervezetünk ezt jutalomnak fogja gondolni és ezért minden éjszaka fel fog minket kelteni.

4. Ne nézz tv-t 
Semmi szüksége nincs a szervezetünknek ilyenkor a fényre, az erős zajra vagy a hangokra. Ha televíziót nézünk, az megzavarja a melatonin termelését és nem fogunk tudni elaludni.

Kellemes, pihentető alvást kívánunk!

forras

Ezt olvastad?

A furcsa “kétarcú” cica felnőtt lett: most így néz ki

Soha nem tudjuk, hogyan néz majd ki a kisbabánk és ez igaz az állatok utódai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.